Alles van Putten
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

Bed and Breakfast weer populair

Bed and Breakfast weer populair
Geplaatst 2 mei 2020

Steeds meer Nederlanders zijn weer op zoek naar een B&B. De branche zag het aantal reserveringsaanvragen in de tweede helft van april verdrievoudigen (165%), ten opzichte van de eerste helft van april.

Hectisch
Angelien Spijker is eigenaar van B&B De Pieper Horizon in Genemuiden en zag het tij plotseling keren. "Het regende annuleringen toen de coronacrisis uitbrak, maar de laatste tijd is er echt een enorme toename van het aantal reserveringen. Op een gegeven moment waren er zoveel aanvragen, dat ik echt opnieuw mijn weg moest vinden om alles in goede banen te leiden. Het was even heel hectisch en verwarrend, maar tegelijkertijd fijn om weer gasten te krijgen."

Behoefte aan kleinschaligheid
Hoewel de coronacrisis nog niet voorbij is, merkt Hanny Arens van het platform Bed And Breakfast dat de interesse naar B&B's sterk toeneemt. "In de tweede helft van april is het aantal bezoekers op onze website gestegen met maar liefst 114%, ten opzichte van de eerste helft van april. Het is goed te zien dat mensen weer zin hebben om leuke plannen te maken en eropuit willen. Daarbij zijn B&B's op het platteland geliefd, net als kleinschalige accommodaties die geschikt zijn voor een zelfstandig verblijf. Die kleinschaligheid is precies waar mensen nu behoefte aan hebben."

1,5-meter-economie
Voor B&B's is een gunstige plek weggelegd in de 1,5-meter-economie, stelt Arens. "Dat kleinschalige karakter biedt juist volop mogelijkheden om te anticiperen op de richtlijnen van het RIVM. Bovendien beschikt 76% van de Nederlandse B&B's over een eigen entree en privé sanitair. Zo'n 44% van de B&B's heeft, naast een eigen entree en privé sanitair, ook een eigen keuken. Daarnaast vinden de geringe contactmomenten met de B&B-eigenaar plaats op 1,5 meter afstand, en het ontbijt wordt veelal voor het gastenverblijf klaargezet. B&B's zijn daarmee zeer geschikt voor de zomervakantie of een weekendje weg."

Alternatieve vakantie
Ook Spijker merkt dat haar B&B in trek is voor het zomerseizoen. "De reserveringen voor juni en juli komen nu weer binnen. We horen van veel mensen dat hun vakantie in het buitenland niet doorgaat en dat ze op zoek zijn naar een alternatief in Nederland. Bovendien boeken veel gasten nu een meerdaags verblijf. Bij vrijwel alle reserveringen worden de kleinschaligheid, privé faciliteiten en de landelijke ligging als pluspunten genoemd. Dat geeft mensen extra vertrouwen om te boeken."

Mooie zomer
Het verloop van de coronacrisis laat zich moeilijk voorspellen. Spijker: "We durven voorzichtig positief te zijn en hopen dat een tweede golf zal uitblijven." Arens beaamt dit en vult aan: "Gezondheid staat voorop. Als iedereen in Nederland zich houdt aan de richtlijnen van het RIVM, dan wordt het een mooie zomer. In de nieuwe 1,5-meter-economie zie ik voor de B&B's, vakantiehuizen en appartementen volop kansen, met name voor het binnenlands toerisme."

B&B's in Europa
De zon begint ook langzaam weer te schijnen voor B&B's over de Nederlandse grens, aldus Arens. "De situatie verschilt per land. Op ons internationale platform Bedandbreakfast.eu, zien we vooral een toename van sitebezoekers uit landen waar de regels stap voor stap worden versoepeld. Zo is het aantal bezoekers uit Zwitserland met 50% gestegen, ten opzichte van de eerste helft van april. Maar de trend om dichtbij huis op vakantie te gaan, is ook hier duidelijk zichtbaar."


Meer informatie | airbnb.nl/ermelo

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

In Between Curtains en Carpets
Shiatsu - Putten Jacobi Shiatsu en Stoelmassage
Bloembinderij Rooze Putten
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Schildersbedrijf Putten Van Losenoord
Wok Inn Ermelo